Spørgsmål vedr. DM og andre konkurrencer og stævner

1Tilmeldt konkurrence og deltager ikke.
For god ordens skyld bør du henvende dig til DBFF, så vi ved at du ikke deltager. Bemærk at det ved nogle stævner kan udløse karantæne/bøder ikke at dukke op når man er tilmeldt (udlandet). Startgebyret refunderes ikke. Hvis du udebliver fra indvejningen, kommer du ikke på scenen. Der er 14 dages fortrydelse på tilmelding til et stævne - inden for disse 14 dage kan du fortryde og få dine penge retur. Her efter kan du ikke få pengene retur, med mindre du kan fremvise en lægeerklæring. Du kan få udleveret dit atletarmbånd hvis du møder op til indvejningen til det pågældende stævne. Der og KUN der kan du få et armbånd. Kan du ikke komme denne dag skal du købe billet for at se stævnet.
2Hvor længe eksisterer Athletic Fitness?
AF er en klasse som kun findes på Nordisk plan. I Finland har de ikke haft tilmeldinger nok til konkurrencen, hvorfor de har valgt ikke at have den med. AF findes fortsat i Sverige, Danmark og Norge, og vil findes så længe der er tilmeldinger til klassen. Desværre har man på Nordisk møde 2010 besluttet at AF ikke skal være med til NM. Men ved Nordisk møde 2011 vil vi gøre hvad vi kan for at få AF med ved NM igen.
3Deltage ved stævner i udlandet:
Du altid skal altid søge godkendelse via dit eget forbund, og den pågældende konkurrence være IFBB- godkendt da du ellers risikerer karantæne fra IFBB konkurrencer/stævner. Stævner inder IFBB Elite Pro finder du her: https://www.ifbb.com/ifbb-board/ HVIS DU ØNSKER AT ANSØGE OM ET STÆVNE - SKAL DU SENDE EN MAIL TIL: CHRISTINA@DBFF.DK MED: - NAVN - ADRESSE - MAIL - MOBIL NR. - CPR NUMMER - PASNUMMER (UDENLANDSKE STÆVNER) - HVILKET STÆVNE DU ØNSKER AT TILMELDE DIG - OG HVILKEN KLASSE Du skal ikke ansøge om at deltage ved NC eller ved DM, blot tilmelde dig så snart vi åbner for tilmeldinger. Det er ikke muligt at ansøge om at komme til NM, Dommergruppen/bestyrelsen vælger ud hvem der skal repræsentere DK ved NM til DM. HUSK at det kræver en DM deltagelse at søge internationale konkurrencer Stævner ( EM, VM, Open's, Grand prix'er m.fl.). Kategorierne er som følger: Bodyfitness, CBB/BB, Bikini. Bemærk at masters kun kvalificerer til en masters, dvs. at man ikke kan kvalificere sig i masters ved DM og efterfælgende deltage i et stævne i en almindelig (senior) klasse. Ønsker man at skifte kategori skal man igennem NC igen. OBS: Det er vigtigt at du gennemlæser Code of etics som du nedenfor skal bekræfte at du accepterer og har læst og forstået. Senest en uge efter at du har sendt din ansøgning, vil du modtage mail om du er godkendt. Tilmelding fungerer således. DBFF tilmelder alle samlet. Ca. 14 dage inden sidste tilmeldingsfrist, bliver der sendt mail ud til dem der ønsker at deltage, om betaling fee. Hotel og transport til konkurrencen står man selv for at booke og betale. Ved stævner som EM og VM vil der dog være hotel med i tilmeldings fee, og dette kan ikke fravælges. Ved tilmelding er det vigtigt at du har 100% styr på hvilken klasse/klasser du skal stille i. En af følgende kombinationer kan være aktuel: Junior og senior, hvis man opfylder alder for junior. Eller kombinationen senior og master, hvis man opfylder alders for masters.
4Hvad gør jeg hvis jeg gerne vil deltage i EM eller VM?
Du kigger på sitet inder “konkurrenceregler” hvor der ligger Procedure for ansøgning til EM og VM + ansøgningsskema, husk du skal have stået til et DM før du kan deltage.
5Hvorfor får man karantæne hvis man deltager i en konkurrencer/stævne der ikke er under IFBB?
DBFF er et forbund under IFBB hvorfor vi følger deres regler. I IFBB constitution står følgende:19.4 General Provisions7. Any athlete or official who participates in a competition or event not approved or sanctioned by the IFBB, may be fined, suspended or expelled. Participation shall include, but shall not be limited to, competing, guest posing, giving a seminar, lecture or similar presentation, judging, officiating, allowing the use of ones name and/or likeness for promotional purposes, and/or taking part in a nonIFBB sanctioned competition or event in any other way, shape, or form. Du skal være udmeldt af DBFF inden du tilmelder dig et stævne udenfor IFBB International. Du man melde dig ud og ind af DBFF én gang om året, for at deltage i stævner udenfor IFBB International.
6Hvad er reglerne for poseringsbukser/bikinier/sko osv.?
Reglerne for dette står beskrevet under “konkurrenceregler” . Hvis du er i tvivl er du velkommen til at rette henvendelse til mrwest@dbff.dk eller ved at deltage i de planlagte poseringsseminarer.
7Hvor finder jeg en oversigt over konkurrencer under IFBB?
Det gør du på www.IFBB.com Vi arbejder på at få opdateret vores kalender så du kan finde al info om konkurrencer og stævner på www.dbff.dk
8Hvor finder jeg bedømningskriterier for de forskellige kategorier?
DBFF er et forbund under IFBB hvorfor vi følger deres regler. Du kan læse mere i IFBB rulebook. Hvis du har spørgsmål eller er i tvivl, er du velkommen til at rette henvendelse til mrwest@dbff.dk eller du kan deltage i de planlagte poseringsseminarer.
9Hvor meget tæller den fri rutine i BB?
Den tæller 1/3 i den samlede vurdering, har du yderligere spørgsmål er du velkommen til at rette henvendelse til mrwest@dbff.dk
10Regler om, og godkendelse af scene påklædning
Regler for sko i bikini og bodyfitness er ens. Skoene er valgfri så længe dette bliver overholdt: Der må IKKE være plateau. Hælen må max være 12 cm Sålen må max være 1 cm. tyk. Du kan få godkendt din scene påklædning til vores poserings seminar.
11 Tilmelding til DBFFs stævner:
Dette kræver at du er medlem af DBFF. Det sker ved at klikke på ”Bliv medlem” på forsiden og følge instrukser. Tilmelding til stævne sker ved at klikke på ”Tilmeld” og logge ind med dit medlemsnummer dbxxxx oppe i højre hjørne og vælge den klasse du vi stå i. Husk at deltagelse ved DM kræver at du har stået til et Newcomers og er udtaget til DM.
12Regler for konkurrencefarvning og tatoo cover
13Musik længde på fri rutine og filformat
Den frie rutine i CB, BB, Games CBB er 60 sekunder fra musikken starter. Den frie rutine i WP er 60 sekunder fra musikken starter. Musik skal leveres ved indvejningen i WAV-format (alm. CD afspiller/ AUDIO format) - Vi modtager IKKE MP3 filer, USB stik mv. Kom med din CD´en i et cover / plastiklomme så den ikke bliver skadet. Vi skriver på CD´en. Kommer du med en købe cd, skal der ved indvejningen oplyses præcis hvilket nummer der skal afspilles.
14Hvad skal jeg have med til indvejningen?
Til indvejningen til New Comers, Danish Open og DM skal du med bringe dine scene sko. Indvejningen foregår i bikini, trunks, shorts etc. Du behøver IKKE have tan på til indvejningen. Du skal medbringe ID (kørekort, pas eller lign) til indvejningen. Indvejning foregår rullende, og ikke klasse vis. Juniore skal iflg. IFBBs regler medbringe pas. Er dette ikke muligt, skal der rettes henvendelse til Palle West (mail)
15Tidsplaner for et stævne
Når der åbnes for tilmeling til et stævne vil der være en plan for hvilke klasser der er på hvilke dage. Først efter indvejning kan vi komme med en plan for hvilke klasser der skal til forbedømmelse og ca. tider for både forbedømmelse og finaler. Disse tidsplaner hænges op back stage og offentligøres i DBFFs Facebook gruppe så snart de er klar.
16Opvarmer, ekstra opvarmer og regler herom
Opvarmer: Som atlet til stævner på Dansk jord, får man 1 opvarmer armbånd med i betalingen for deltagelse. En opvarmer har adgang backstage og salen DEN DAG atleten er på scenen - IKKE øvrige dage. Ekstra opvarmer armbånd: Man kan købe ekstra opvarmer armbånd til alle vores stævner. De koster 600 kr. og giver adgang til sal og backstage den dag atleten er på scenen.. De købes til indvejning med betaling via Mobile Pay. Stiller man i 2 klasser (DM) Man får et opvarmer armbånd pr. klasse man deltager i. 2 klasser = 2 opvarmer armbånd. Atlet armbånd gælder til salen begge dage men kun til backstage den dag man er på scenen.
17Regler for Mens physique shorts
Reglerne for Mens physique shorts kan du læse mere om her: http://ifbb.com/wp-content/uploads/2018/01/Mens-Physique-2017.pdf
18Regler for Junior / Master klasserne
Junior regler: Man er junior fra det år man fylder 18 år, og til og med det år man fylder 23 år. Så, fylder man 18 år i december 2018, må man stille som junior. Fylder man 23 år i 2018, er 2018 dit sidste år som junior, uanset hvornår på året du fylder 23 år. Man er senior fra 24 år til 35/40år alt efter hvilken kategori man stiller i. Igen, er det året man fylder år i der tæller. Er man kvinde er man master fra det år man fylder 35 år, herrerne fra det år de fylder 40 år