Spørgsmål vedr. DM og andre konkurrencer og stævner

1Ligger Bodybuildingklasserne fortsat om lørdage og fitnessklasserne om søndagen?
nej, CBB ligger sammen med Bikini på dag 2.
2Jeg har tilmeldt mig en konkurrence, men besluttet ikke at deltage alligevel, hvem skal jeg give besked?
For god ordens skyld bør du henvende dig til DBFF, så vi ved at du ikke deltager. Bemærk at det ved nogle stævner kan udløse karantæne/bøder ikke at dukke op når man er tilmeldt. Startgebyret refunderes ikke.
3Jeg har tilmeldt mig NC/DO/DM, men besluttet ikke at deltage alligevel, skal jeg købe billet for at komme ind og se DM?
Ja og nej, du kan få udleveret et armbånd hvis du møder op til indvejningen til det pågældende stævne. Der og KUN der kan du få et armbånd. Kan du ikke komme denne dag skal du købe billet for at se stævnet.
4Hvor længe eksisterer Athletic Fitness?
AF er en klasse som kun findes på Nordisk plan. I Finland har de ikke haft tilmeldinger nok til konkurrencen, hvorfor de har valgt ikke at have den med. AF findes fortsat i Sverige, Danmark og Norge, og vil findes så længe der er tilmeldinger til klassen. Desværre har man på Nordisk møde 2010 besluttet at AF ikke skal være med til NM. Men ved Nordisk møde 2011 vil vi gøre hvad vi kan for at få AF med ved NM igen.
5Er du blevet inviteret/udtaget til at deltage i et stævne udenfor DK?
Husk du altid skal søge dit eget forbund via ansøgningsskemaet som du kan downloade fra sitet under alt om konkurrencer. Derud over skal den pågældende konkurrence være IFBB- godkendt da du ellers risikerer karantæne fra IFBB konkurrencer/stævner.
6Hvad gør jeg hvis jeg gerne vil deltage i et stævne udenfor Danmark, f.eks. Oslo Grand Prix?
Du kigger på sitet inder “konkurrenceregler” hvor der ligger Procedure for ansøgning til stævner + ansøgningsskema, husk du skal være kvalificeret, se også kvalifikationskrav under “konkurrenceregler”. Senest en uge efter at du har sendt din ansøgning, vil du modtage mail om du er godkendt. Tilmeldig fungere således. DBFF tilmelder alle samlet. Ca. 14 dage inden sidste tilmeldingsfrist, bliver der sendt mail ud til dem der ønsker at deltage, om betaling fee. Hotel og transport til konkurrencen står amn selv for at booke og betale. Ved stævner som EM og VM vil der dog være hotel med i tilmeldings fee, og dette kan ikke fravælges. Ved tilmelding er det vigtigt at du har 100% styr på hvilken klasse/klasser du skal stille i. En af følgende kombinationer kan være aktuel: Junior og senior, hvis man opfylder alder for junior. Eller kombinationen senior og master, hvis man opfylder alders for masters. Man kan IKKE stå i 2 forskellige kategorier feks. CBB og BB eller bikini og Bodyfintess. Det er eget ansvar at læse inspection repport for stævnet under www.ifbb.com/calender
7Hvad gør jeg hvis jeg gerne vil deltage i EM eller VM?
Du kigger på sitet inder “konkurrenceregler” hvor der ligger Procedure for ansøgning til EM og VM + ansøgningsskema, husk du skal have stået til et DM før du kan deltage.
8Hvorfor får man karantæne hvis man deltager i en konkurrencer/stævne der ikke er under IFBB?
DBFF er et forbund under IFBB hvorfor vi følger deres regler. I IFBB constitution står følgende:19.4 General Provisions7. Any athlete or official who participates in a competition or event not approved or sanctioned by the IFBB, may be fined, suspended or expelled. Participation shall include, but shall not be limited to, competing, guest posing, giving a seminar, lecture or similar presentation, judging, officiating, allowing the use of ones name and/or likeness for promotional purposes, and/or taking part in a nonIFBB sanctioned competition or event in any other way, shape, or form.
9Hvad er reglerne for poseringsbukser/bikinier/sko osv.?
Reglerne for dette står beskrevet under “konkurrenceregler” . Hvis du er i tvivl er du velkommen til at rette henvendelse til mrwest@dbff.dk eller ved at deltage i de planlagte poseringsseminarer.
10Hvor finder jeg en oversigt over konkurrencer under IFBB?
Det gør du på www.IFBB.com Vi arbejder på at få opdateret vores kalender så du kan finde al info om konkurrencer og stævner på www.dbff.dk
11Hvor finder jeg bedømningskriterier for de forskellige kategorier?
DBFF er et forbund under IFBB hvorfor vi følger deres regler. Du kan læse mere i IFBB rulebook. Hvis du har spørgsmål eller er i tvivl, er du velkommen til at rette henvendelse til mrwest@dbff.dk eller du kan deltage i de planlagte poseringsseminarer.
12Hvor meget tæller den fri rutine i BB?
Den tæller 1/3 i den samlede vurdering, har du yderligere spørgsmål er du velkommen til at rette henvendelse til mrwest@dbff.dk
13Kan jeg få min bikini/posingtrunks godkendt før DM?
Ja det kan du ved at deltage i de planlagte poseringsseminarer.
14Hvordan melder jeg mig til som atlet til DM?
Har du yderligere spørgmål, kontakt bestyrelsen.
15Regler vedr. Sko i Bodyfitness og Bikini fitness
Regler for sko i bikini og bodyfitness er ens. Skoene er valgfri så længe dette bliver overholdt: Der må IKKE være plateau. Hælen må max være 12 cm Sålen må max være 1 cm. tyk.
16Regler for konkurrencefarvning og tatoo cover
17Tilmelding og udeblivelse
Hvis du udebliver fra indvejningen, kommer du ikke på scenen. Der er 14 dages fortrydelse på tilmelding til et stævne - inden for disse 14 dage kan du fortryde og få dine penge retur. Her efter kan du ikke få pengene retur.
18Musik længde på fri rutine og filformat
Den frie rutine i CB, BB, Games CBB er 60 sekunder fra musikken starter. Den frie rutine i WP er 30 sekunder fra musikken starter. Musik skal leveres ved indvejningen i WAV-format (alm. CD afspiller/ AUDIO format) - Vi modtager IKKE MP3 filer, USB stik mv. Kom med din CD´en i et cover / plastiklomme så den ikke bliver skadet. Vi skriver på CD´en. Kommer du med en købe cd, skal der ved indvejningen oplyses præcis hvilket nummer der skal afspilles.
19Hvad skal jeg have med til indvejningen?
Til indvejningen til New Comers, Danish Open og DM skal du med bringe dine scene sko. Indvejningen foregår i bikini, trunks, shorts etc. Du behøver IKKE have tan på til indvejningen. Du skal medbringe ID (kørekort, pas eller lign) til indvejningen. Indvejning foregår rullende, og ikke klasse vis. Juniore skal iflg. IFBBs regler medbringe pas. Er dette ikke muligt, skal der rettes henvendelse til Palle West (mail)
20Tidsplaner for et stævne
Når der åbnes for tilmeling til et stævne vil der være en plan for hvilke klasser der er på hvilke dage. Først efter indvejning kan vi komme med en plan for hvilke klasser der skal til forbedømmelse og ca. tider for både forbedømmelse og finaler. Disse tidsplaner hænges op back stage og offentligøres i DBFFs Facebook gruppe så snart de er klar.
21Opvarmer, ekstra opvarmer og regler herom
Opvarmer: Som atlet til stævner på Dansk jord, får man 1 opvarmer armbånd med i betalingen for deltagelse. En opvarmer har adgang backstage og salen DEN DAG atleten er på scenen - IKKE øvrige dage. Ekstra opvarmer armbånd: Man kan købe ekstra opvarmer armbånd til alle vores stævner. De koster 600 kr. og giver adgang til sal og backstage den dag atleten er på scenen.. De købes til indvejning med betaling via Mobile Pay. Stiller man i 2 klasser (DM) Man får et opvarmer armbånd pr. klasse man deltager i. 2 klasser = 2 opvarmer armbånd. Atlet armbånd gælder til salen begge dage men kun til backstage den dag man er på scenen.
22Regler for Mens physique shorts
Reglerne for Mens physique shorts kan du læse mere om her: http://www.ifbb.com/wp-content/uploads/2016/03/MENS-PHYSIQUE-infographics-2016.pdf